5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ POKUŠAO DA SMENI SVOG ČOVEKA: Dobio brutalan i silovit odgovor, PLAKAO I MOLIO ZA OPROŠTAJ

Prema izvorima iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i iz Ministarstva zdravlja, aktuelni ministar Lončar je i dalje jedini kandidat za ovo mesto, a njegovoj smeni, uprkos brojnih razloga za to, nećemo uskoro svedočiti.

Smene, tačnije „rotacije“ ministara u Vladi Srbije, uobičajena su pojava, naročito od vremena vlasti Srpske napredne stranke. Ipak, jedini ministar, koji ne „skače“ iz jedne fotelje u drugu i čije je „vladajuće“ mesto stalno i nepromenjivo, uprkos svemu, dok god državnu vlast drži SNS, je – Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

Uprkos nezadovoljnim pacijentima, “odlivu” najvećih medicinskih stručnjaka iz zemlje, javašluku i totalnom fijasku sa Kriznim štabom i vođenjem pandemije tokom koronavirusa, ali i niskim platama u zdravstvu, brojnim aferama, povezivanju sa najokorelijim kriminalnim grupama i nadimka „doktor smrt“, mesto ministra zdravlja je neuništivo, a njime neprikosnoveno vlada doktor Lončar.

Od aprila 2014. kada je postavljen na mesto ministra zdravlja, on sa ove fotelje ne mrda. Prethodno je bio direktor Urgentnog centra u Beogradu, ali zbog bliskog odnosa sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kojem je prema izjavama njemu bliskih ljudi, Lončar i lični lekar, ovaj, nekada sasvim nepoznati hirurg, preko noći staje na čelo najvažnijeg ministarstava u zemlji, zaduženog da brine o zdravlju građana.

Spekulisalo se po bolničkim kuloarima, da ćemo posle izbora trećeg aprila, na mestu ministra zdravlja, konačno videti novo lice. Često se čulo ime doktorke Danice Grujičić, koja je na izborima predvodila listu SNS. Međutim, novi izbori su prošli, a staro, svima dobro poznato Lončarevo lice, još je tu.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

NASTAO VELIKI PROBLEM ZA VUČIĆA: Neće biti lako formiranje Vlade, OVAJ ČOVEK MU POSTAJE GLAVNI PROBLEM

Urednik

DAČIĆEV KONTRAUDAR: Ovo niko nije očekivao, EVO ŠTA JE SPREMIO – DA LI GA OVO VRAĆA U POLITIKU

Urednik

VUČIĆ NAŠAO PRELETAČE: Evo ko iz opozicije ga spašava, ONI ĆE BITI PRESUDNI AKO SE OVO NE DESI

Urednik