11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ PORUČIO DA NAM SE CRNO PIŠE: Evo kakvu je katastrofu najavio, OVO JE NEVEROVATNO

Manje od godinu dana bilo je potrebno predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da “obrne ploču” kada je reč o snabdevanje Srbije strujom. Naime, u novembru prošle godine govorio je da struju ne plaćamo novcem, već je pozajmljujemo kako bismo je vratili.

„Počećemo da punimo naše akomulatore. Otvaramo blok od 650 megavata – Tent B1, imaćemo mnogo struje, dovoljno za sve naše potrebe, nijedan megavat da ne uvezemo, a malo ćemo i da skupljamo, da čuvamo, ja volim da imamo u rezervama“, govorio je tada Vučić.

Nekoliko meseci kasnije priča potpuno drugačija: Predsednik dramatičnim glasom saopštava da ipak ne ide sve po planu.

“Juče smo uvezli nešto više od 4 gigavajta električne energije i to nas je koštalo 2,4 miliona evra”, rekao je Vučić dodajući da treba videti kako je na spratu sva svetla pogasio.

“Sva svetla, sve samo pogasio. Ono malo frižiderče gde mi stoje zero cola i voda sam isključio jer sad nije ni toplo”, rekao je predsednik.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je ranije da je donelo predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

BOLESNO: Vučić preko srpskih žrtava se pokušava sakriti od velike afere, ZBOG OVOGA MORA PASTI S VLASTI

Urednik

UDARNA VEST: Đilasov najbliži saradnik otkrio sve – EVO ŠTA SU DOGOVORILI VUČIĆ I ĐILAS, SRBIJA ĆE BITI UNIŠTENA AKO OVO OSTVARE

Urednik

VULIN NAPRAVIO HAOS: Vučić besan na njega, SVE OTVORENIJI SUKOB – EVO KAKVU ĆE KAZNU DOBITI VULIN

Urednik