5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ PORUČIO DA NAM SE CRNO PIŠE: Evo kakvu je katastrofu najavio, OVO JE NEVEROVATNO

Manje od godinu dana bilo je potrebno predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da “obrne ploču” kada je reč o snabdevanje Srbije strujom. Naime, u novembru prošle godine govorio je da struju ne plaćamo novcem, već je pozajmljujemo kako bismo je vratili.

„Počećemo da punimo naše akomulatore. Otvaramo blok od 650 megavata – Tent B1, imaćemo mnogo struje, dovoljno za sve naše potrebe, nijedan megavat da ne uvezemo, a malo ćemo i da skupljamo, da čuvamo, ja volim da imamo u rezervama“, govorio je tada Vučić.

Nekoliko meseci kasnije priča potpuno drugačija: Predsednik dramatičnim glasom saopštava da ipak ne ide sve po planu.

“Juče smo uvezli nešto više od 4 gigavajta električne energije i to nas je koštalo 2,4 miliona evra”, rekao je Vučić dodajući da treba videti kako je na spratu sva svetla pogasio.

“Sva svetla, sve samo pogasio. Ono malo frižiderče gde mi stoje zero cola i voda sam isključio jer sad nije ni toplo”, rekao je predsednik.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je ranije da je donelo predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ JOŠ JEDNOM POKUŠAO PREVARITI RADNIKE FIAT-a: Skandal na sastanku, EVO KOLIKO VUČIĆ OSTAVLJA LJUDI BEZ POSLA

Urednik

VESIĆ LETI IZ VLADE? Napravio veliki skandal – EVO KOGA JE OZNAČIO KAO KRIVCA

Urednik

OTKRIVEN NOVI MINISTAR U VLADI: Sve gore od goreg, OVA VLADA MORA ODMAH PASTI

Urednik