20.4 C
Belgrade
31. Marta 2023.
Politika

Vučić: Približavamo se velikom ratnom sukobu, sada je pitanje gde su granice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je pitanje sada da li ćemo za mesec dana ili dva ići u veliki svetski sukob, kakav nismo imali od Drugog svetskog rata.

„Pretpostavljam da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i sad je pitanje gde su granice i hoćemo li ići posle izvesnog vremena, a možda već za mesec dana ili dva, u veliki svetski sukob kakav nismo imali od Drugog svetskog rata“, rekao je Vučić u televizijskom uključenju iz Njujorka za Radio-televiziju Srbije (RTS).

„Za sve nas koji smo mali i koji bismo da budemo sigurni, za nas ne postoje lepe i lake vesti. Očekujem da sve što budemo videli u narednom periodu je usložnjavanje odnosa Zapada i Rusije, ali i Zapada i Kine“, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo i da je činjenica da Ujedinjene nacije (UN) danas „igraju slabiju ulogu u svetu“ i da su velike sile „sve preuzele na sebe“.

„Danas je najveći skup ovde, ne pamtim da je bilo ovoliko šefova država, što znači da ljudi traže neki izlaz i neku nadu“, izjavio je srpski šef države.

On je naveo i kako će u narednih sedam do deset dana naša zemlja donositi važne odluke sa kojima će, kako navodi, upoznati građane.

Vučić se tokom uključenja osvrnuo i na obraćanje generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša na današanjoj debati, navodeći da su Guterešove prognoze „mračne“. Predsednik Srbije je naveo da se „boji da su realne prognoze još mračnije“.

„Mislim da realne prognoze moraju da budu još mračnije i on je govorio o više kriza – od roga Afrike do Avganistana, pominjući i onu najtežu u Ukrajini, ali stanje je još teže“, rekao je Vučić.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Boško Obradović: Podrška mladima

Urednik

JOŠ JEDAN OPOZICIONAR DOGOVORIO DIL S VUČIĆEM: Evo šta su dogovorili, SVE OTKRIVENO

Urednik

VUČIĆ SAOPŠTIO DA NAPUŠTA SNS: Evo ko će preuzeti SNS posle njega

Urednik