12.8 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Srbija

VUČIĆ PRODAJE VELIKO PRIRODNO BOGATSVO: Uništava zbog stranog profita, NAROD SE BUNI – EVO KOME PRODAJE

Prilikom susreta sa ministarkom Mihajlović i rukovodstvom Ziđina stručnjaci Intituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru potvrdili su da je u planu nastavak eksploatacije rude na planini Starica. Projekat ekploatacije kojim bi bile definisane granice eksploatacionog polja, kako je rečeno, biće izrađen u roku od dva meseca, navodi predsednik skupštinskog odbora za ekologiju i kopredsednik stranke “Zajedno” Aleksandar Jovanović Ćuta.

„S obzirom na to da taj projekat nije izrađen zahtevamo obustavu svih radova dok se građanima jasno ne kaže gde su granice rudnika. Nedopustivo je da niko od nadležnih ni jednom rečju ne pominje zaštitu prirodnih vrednosti Starice ni procenu uticaja na životnu sredinu pre bilo kakvih radova na tom području“, kaže Ćuta.

Ćuta navodi i da se za nastavak radova od Ministarstva za zastitu životne sredine zahteva „da odmah i bez odlaganja započne sa izradom studije procene na životnu sredinu i da konačno počne da radi svoj posao“.

„Nedopustivo je da meštani Majdanpeka tri meseca svojim telima brane Staricu ležeći na dinamitu, a da odluke o rušenju planine donosi kineska kompanija i da građane Majdanpeka niko ništa ne pita“, zaključio je Ćuta i dodao da će prva sednica Odbora za zaštitu životne sredine biti održana u Majdanpeku 29.9. sa početkom u 11h.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

HAOS U EPS-u: Tajni snimci otkrivaju katastrofu, EVO ŠTA SE DEŠAVA U EPS-u – VELIKI PROBLEM ZA SRBIJU

Urednik

ČOVEK S VELIKIM PROBLEMOM MOLIO ZA POMOĆ: Suza će vam kanuti nakon ovih reči, VUČIĆ MU NA SRAMAN NAČIN ODBIO POMOĆI

Urednik

SUTRA POČINJE VUČIĆEVA NOĆNA MORA: Sprema se veliki protest, SVI IZLAZE NA ULICU

Urednik