17.6 C
Belgrade
17. Maja 2022.
Srbija

VUČIĆ SLAGAO NAROD: Krenuli u veliku pobunu, SVE BLOKIRANO ZBOG PROTESTA – POLICIJA NIJE STIGLA DA REAGUJE

Fijatovi radnici danas su blokirali glavni ulaz u fabriku i zahtevaju od države, kao trećinskog vlasnika da ih zaštiti od najavljenog otpuštanja. Ukoliko država ne pronađe rešenje, najavljuju blokadu gradskih saobraćajnica i auto-puta.

Slike i video snimak protesta pogledajte OVDE.

Na protestu ispred fabričkog ulaza „Šest topola“ okupilo se više stotina radnika, a podršku su im dale i kolege i sestrinske firme „Fijat plastik“, koji su u generalnom štrajku od februara prošle godine.

Novinarima nije dozvoljeno da priđu radnicima, već je obezbeđenje sve medijske ekipe zaustavilo na mostu ispred ulaza u fabrički krug.

Sindikalni lideri, najavili su da će posle konsultacijama sa radnicima, blokadu pomeriti na most, na kome se inače nalaze novinari.

Radnici koji u kolonama dolaze do fabrike, nose pištaljke, zvižde i negoduju zbog ucena poslodavca.

Inače, Fijat je u tranzcionom periodu, za prelazak na proizvodnju električnog automobila, u svojoj fabrici u Italiji, radnike poslao na plaćeno odsusutvo.

Italijanski radnici su dobijali platu do početka proizvodnje novog modela, pa zaposleni u Kragujevcu zahtevaju da se i u njihovoj fabrici primeni isti princip.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

ŠTA SE DEŠAVA SA ANDREJOM VUČIĆEM: Velika tajna, medijima zabranjeno da pišu o ovome

Urednik

VUČIĆ MILIJARDE SADA ULOŽIO U EMIRATE: Pokrenuo krvavi biznis, EVO KAKO TROŠI UKRADENI NOVAC NA SVOJ LUKSUZ

Urednik

VUČIĆEV SARADNIK SE SUKOBIO SA SENATOROM: Ugrozio Vučićev opstanak na vlasti, A ONDA MU OBJAVIO RAT

Urednik