3.7 C
Belgrade
27. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ ŠOKIRAO NAJAVOM: Evo šta je poručio da nas čeka narednih 6 meseci, KATASTROFU NAJAVIO

U svom završnom obraćanju tokom posebne sednice Skupštine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da Evropu i našu državu čeka najteži period u narednih šest meseci. Prema njegovim rečima, biće to najsloženijih godina za građane Srbije od 1945. godine.

On je rekao da našu državu očekuju teške nedelje, da se stvari “dramatično komplikuju”, te da evropskoj privredi preti pad.

“Dovoljno je biti čuti reči belgijskog premijera da će pasti evropska privreda. Ako padne evropska privreda, onda možete misliti u kakvom ste stanju biti naša privreda. Naporni dani su pred nama. Svi gledaju samo svoj udeo. Molio sam da nam nije potrebna buka oko parade, ali svima je najlakše da bude kriva država. Država je ta koja mora da izađe u susret svakome“, kazao je Vučić.

On je naglasio da Srbija neće da prizna Kosovo, napominjući da je plan Evrope da KiM uđe u Ujedinjene nacije.

“Narod mora da razume da se nalazimo između čekića i nakovnja“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, realno je očekivati različite inicijative povodom Berlinskog procesa, a onda se osvrnuo i na period koji je pred državom, ali i čitavom Evropom.

“Narednih šest, nešto više od šest i po meseci biće najteži za Evropu posle Drugog svetskog rata u celini. Za nas možda i ne najteži, ali biće jedna od najsloženijih godina za građane Srbije od 1945. godine. Nisam spokojan, ali verujem da ću o tome moći više da govorim o tome kad se vratim iz Njujorka., Naporni dani su pred nama”, najavio je Vučić.

Vučić ističe da mu je situacija od prvog dana ruske invazije na Ukrajinu bila veoma jasna, a sve na osnovu onoga što je ruski lider Vladimir Putin poručio zapadnim liderima da su „otvorili Pandorinu kutiju napravivši Kosovo“.

„Svima im je rekao Putin, vi ste otvorili Pandorinu kutiju napravili ste Kosovo, ja ću da imam po istom tom principu prava na DNR, LNR, Herson, Zaporožje zavisno od vojne situacije na terenu. Posle toga, iako oni to nipodaštavaju, ja vam kažem da je to možda važniji od onog da žele nemire na Balkanu. Žele da mu zatvore put ka tome i zato mi plaćamo cenu jer im se žuri da završimo sve oko KiM. Ne žele da ostave prostor za buduću Jaltu, a po mojoj proceni Rusi čekaju Jaltu, a ovi drugi rade sve da je izbegnu. Niko ne želi kompromis i to u ovom trenutku predstavlja dodatni problem za sve nas. Ne bismo se mi bavili time, da nismo mi pogođeni time zbog KiM. To nam komplikuje situaciju, neće nam to nikad reći, ali će na sve načine želeti da dođu do toga“, rekao je Vučić.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ ŠOKIRAO REČIMA: Evo šta je poručio Srbiji – CELA SRBIJA U ŠOKU SLUŠA NJEGOVE REČI

Urednik

VUČIĆ SPREMIO IZDAJU VRHA SNS: Udario sada na ovog čoveka, SADA UDARIO NA OVOG ČOVEKA U BIA

Urednik

RUSKI FSB PSIHOLOG OPISAO VUČIĆA: Ovako ga niko do sada nije opisao, VUČIĆU NIJE DOBRO KADA JE OVO VIDIO

Urednik