6.6 C
Belgrade
3. Februara 2023.
Politika

VUČIĆ SVOJOM KONFERENCIJOM NAPRAVIO PANIKU U NARODU: Najavio strašnu stvar, EVO ŠTA JE PORUČIO

Novinarka TV Pink Gordana Uzelac je na konferenciji za novinare, nakon održane sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, prvo pitala predsednika o izjavi francuskog predsednika Emanuela Makrona da će “građani morati da budu žrtvovani i da je došao kraj vremenu blagostanja”, a onda se osvrnula i na Beč.

– Čak i u Beču, ako se ne varam, restorani prestaju da rade zbog restrikcija, hoćemo li mi moći to da preživimo i u kakvom stanju – upitala je Gordana Uzelac.

– Makron je upozorio svoje stanovnike da je prošlo vreme blagostanja, ostalo nam je sedam meseci i sedam dana do 31. marta, gde merimo da prođe svaki dan i da se borimo da ne bude isključenja struje. Najveće evropske zemlje suočiće se sa isključenjima struje, ja još ne mogu da potvrdim da mi hoćemo, borićemo se svakog dana – počeo je predsednik Srbije, a onda se osvrnuo i na pitanje o Beču.

– A u Beču koliko sam shvatio oni obustavljaju biznis od decembra i januara zbog toga što su im računi za struju četiri ili pet puta veći. Oni koji su plaćali 2.000 i nešto evra sada plaćaju po devet i deset hiljada. Ljudi, to će biti kataklizma, mi srećom imamo dobro stanje javnih finansija i zato sam zahvalan Ani (Brnabić) i Siniši (Malom) – rekao je Vučić.

Inače, predsednik Srbije se na konferenciji još bavio situacijom sa električnom energijom pa je još naveo kako se isključenja struje najavljuju u Velikoj Britaniji i Finskoj.

– U Nemačkoj je cena rasla pet puta u prethodnih šest meseci. Mi 40 evra plaćamo megavat sat, a kada kupujemo plaćamo 630 evra – rekao je Vučić.

Inače, mediji su ranije preneli priču pojedinih bečkih ugostitelja koji su govorili da će zbog velikog rasta cene struje biti prinuđeni da u januaru proglase stečaj, ali ne da se restorani zatvaraju zbog navodno restrikcija.

Predsedništvo Srpske napredne stranke održalo je sinoć sednicu na kojoj su raspravljali o novom mandataru, predstojećoj izbornoj skupštini SNS-a, ali i situaciji na Kosovu.

Aleksandar Vučić je najavio da će ime mandatara saopštiti u roku od 48 sati, odnosno u petak uveče ili subotu ujutru.

izvor: Direktno.rs

Pročitajte

MEĐUNARODNI SKANDAL – Vučić: Makron me odveo u odaje koje samo on koristi, EVO ŠTA SE TAMO DESILO

Urednik

KAKAV SKANDAL: SNS nazvao Dačića i SPS govnima, KREĆE VELIKI RAT U KOALICIJI

Urednik

VULIN NAPRAVIO SKANDAL: Više neće biti ministar zbog ovih stvari, EVO ŠTA JE URADIO

Urednik