4 C
Belgrade
4. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ U PROBLEMU: Ovo je pozadina zašto nije formirana Vlada, OVO NIJE HTEO DA SE OTKRIJE

Gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da će sednica predsedništva SNS-a na kojoj će se odlučivati o mandataru za Vladu Srbije biti održana “narednih dana”.

Vučević je za TV Prva rekao da postoji mogućnost da SNS predloži mandatara, naglašavajući da su za sada mogući kandidati on i aktuelna premijerka Ana Brnabić, ili će ga predložiti koalicioni partner.

„Ne možemo isključiti opciju da neko na predsedništvu (stranke) izadje sa nekim trećim predlogom. Pre svega treba da u okviru SNS-a da odlučimo da li mi treba, kao stranka koja je dobila najveće poverenje, da damo mandatara“, kazao je on.

On je naveo da će predsedništvo SNS na sednici pored sastava buduće vlade, razgovarati i o koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom, navodeći da postoji nekoliko opcija za vladu, ali da će ona svakako biti manjinski inkluzivna.

“SNS će insistirati da manjinske stranke participiraju u izvršnoj vlasti na većem nivou nego ranije”, rekao je Vučević.

Naveo je i da unutar SNS “nema nikakve izborne kampanje” izmedju njega i Brnabić, naglašavajući da su oni “prijatelji i saradnici”.

Vučević je istakao da ne isključuje opciju da ostane gradonačelnik Novog Sada i da neće biti razočaran i ljut ako ostane na toj poziciji.

“To će više biti ovi oko mene, koji misle da žive svoje živote kroz mene”, kazao je on.

Sednica Predsedništva SNS bila je najavljivana za danas, ali je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao da “ne zna da li će imati vremena za sednicu zbog situacije na Kosovu i Metohiji”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Ana Brnabić zbog zvižduka i uvreda plakala na bini, POTPUNI SLOM PREMIJERKE – EVO KO JE NJU UNIŠTIO

Urednik

VELIKA BRITANIJA UVELA SANKCIJE VUČIĆEVOM NAJBLIŽEM ČOVEKU: Jasan znak da je gotov, EVO ŠTA MU SLEDI

Urednik

EVO KOJE POLITIČARE SU AMERI PRIMILI: Da li su oni zamena za Vučića, EVO ŠTA SU DOGOVORILI

Urednik