12.8 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ U STRAHU OD BELIVUKOVIH DOKAZA: Ovo nije smeo da uradi JER GA MOŽE SRUŠITI S VLASTI

Prevelika važnost se pridaje izbo­ru Aleksandra Vulina za direktora Bezednosno informativne agencije, a upravo to je efekat koji je predsednik Aleksandar Vučić želeo takvom odlu­kom da postigne i u zemlji i u inostran­stvu, kaže za nedeljnik NIN advokat Ivan Ninić.

„Služba je previše ozbiljan ‘alat’ za kreiranje političkih, medijskih i ekonomskih procesa u društvu, da bi ga Vučić tako olako prepustio bilo kome, a naročito ne Vulinu. Suštinski pred­sednik države će biti i šef BIA. On će unutar službe određivati načelnike uprava, meriće njihov učinak i davaće konačnu reč o kadrovskim rešenjima u regionalnim centrima“, rekao je Ninić u intervjuu za NIN.

Kako je kazao, Vučić će ih „po potrebi sve međusobno svađati i miriti, a sa druge strane neće nikome ništa verovati“.

„Nema sumnje da će težište rada BIA i dalje biti na aktivnoj ‘ob­radi’ političkih neistomišljenika iz svih sfera društva, a radi očuvanja svih poluga vlasti“, kazao je advokat.

Prema njegovim rečima, bez tužioca sa integritetom, sa odrešenim rukama, neće biti ni istrage, a ni optužnice koja bi obuhvatila konekciju grupe Veljka Belivuka sa državom i politikom.

„Toliko je dokaza u javnosti ispli­valo, da je sada već očigledno da Dijana Hrkalović, Nenad Vučković i Novak Nedić uživaju poseban tretman i da tužilaštvo nema ‘zeleno svetlo’ da ispita njihovu vezu sa Belivukom“, rekao je Ninić, koji zastu­pa oštećene u postupku protiv grupe Belivuka, kao i in­spektora koji je istraživao trgovca oružjem sa crne liste Slobodana Tešića.

Za Tešića kaže da „kao partner vlasti, uživa zaštitu u poli­ciji, BIA i SNS“.

„Zato niko ne može da pokvari to profitabilno partner­stvo, trgovinu oružjem i državnim vilama“, kazao je Ninić.

Izvor: NIN

Pročitajte

SUKOB NA VELIKI PRAZNIK: Objavljen snimak sukoba Vučića i Vulina, OVO MORATE VIDETI

Urednik

Brisel je upravo lupio prvu rampu Srbiji: Vučić je sada gotov, EVO ŠTA GA ČEKA

Urednik

ŠOK: Evo ko je sve iz SNS-a podneo ostavku, HAOS U STRANCI – EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik