5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ UDARIO NA RUSIJU: Uvodi mere protiv Rusije, EVO ŠTA ĆE SRBIJA URADITI

Misija Srbije pri Evropskoj uniji reagovala je na kritike EU i informacije da je naša država pomenuta u Rezoluciji Evropskog parlamenta u Ukrajini. Kako saznajemo, predstavnici naše zemlje su poslanicima EP poručili da će svoju spoljnu politiku uskladiti sa Deklaracijom Saveta Evropske unije u kojoj se osuđuje narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine i osuđuje priznanje Donjecka i Luganska. Reč je o deklaraciji koja je usvojena 22. februara, dva dana pre početka rata.

U Rezoluciji o Ukrajini, koja bi danas trebalo da bude usvojena, Evropski parlament izrazio je duboko žaljenje zbog neuskladjivanja Srbije sa sankcijama koje je EU uvela Rusiji. EP je ukazao da neusklađivanje sa spoljnom politikom EU šteti procesu pridruživanja Srbije toj zajednici navodi se u predlogu rezolucije o Ukrajini o kojoj će se glasati u Evropskom parlamentu.

Ubrzo zatim je, kako saznajemo, usledila reakcija Misije Srbije pri EU, koja je obavestila Evropski parlament da će Srbija svoju spoljnu politiku uskladiti sa Deklaraciojom Visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost, Đuzepa Borelja, a u kojoj se osuđuje narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine.

Izvori našeg portala navode da je poruka predstavnika Srbije upućena nezavničnim putem, kao i da usklađivanje sa pomenutom deklaracijom ne podrazumeva da će naša država uvoditi sankcije Rusiji, imajući u vidu da je reč o dokumentu koji je EU usvojila dva dana pre početka ratnih sukoba.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VULIN U SVETSKOM SKANDALU: Uhapsio ruskog političara, EVO KAKO ĆE SE ODRAZITI NA SRBIJU

Urednik

EVO KAKO ĆE PASTI VUČIĆ S VLASTI: Čeka ga ovakva sudbina, OVO MU SE NEĆE SVIDETI

Urednik

U SRBIJI NEMA NAMIRNICE KOJU SVAKI DAN KORISTIMO: Evo koga je Vučić okrivio, BIA SE UKLJUČILA SADA

Urednik