5.5 C
Belgrade
7. Decembra 2022.
Srbija

VUČIĆ UNIŠTAVA SVOG KUMA: Život mu pretvorio u pakao zbog sitnice, EVO KAKO MU JE SVE UNIŠTIO

Među brojnim izmišljenim rekordima za koje Vucić tvrdi da ih drži postoje barem jedan koji je istinit. Naime, on je političar sa ubedljivo najvećim brojem bivših prijatelja i stranačkih kolega. Porodični album Vučića ja prepun onih koje je predsednik nekada grlio, a danas su otpisani, zaboravljeni, precrtani, proterani…

Sve je počelo jos 2008. kada je Vučić nakon obećanja svom političkom ocu Vojislavu Šešelju kako će mu dok je u Međunarodnom tribunalu za ratne zločine u Hagu čuvati Srpsku radikalnu stranku i porodicu oteo stranku i poslaničke mandate sve uz tužnu priču da je crveni vojvoda lud i traženje zaštite za sebe i Tomu Nikolića od tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

et godina nakon što je 2012. suzama radosnicama i čvrstim zagrljajima slavio pobedu Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima, Vučić je svog političkog očuha Nikolića ponizio, naterao da odustane od još jedne kandidature za predsednika Srbije i praktično udaljio od stranke koju su zajedno napravili. Pre nego što je tadašnji predsednik ćutnjom samoubio svoje političke ambicije, po tabloidima su ga prozivali za pronevere njegove supruge, decu sa ženama koje su radile po nekim ministarstvima…

Manje buran razlaz je bio sa Aleksandrom Nikolićem, poznatim kao Foto Toni koji je 2012. godine važio za trećeg čoveka SNS-a. Nakon preuzimanja vlasti, Nikolić je bio savetnik predsednika Republike, prvi državni sekretar u Ministarstvu odbrane zadužen za koordinaciju službi bezbednosti, kao i drzavni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova. U međuvremenu je razrešen svih funkcija uključujući i članstva u predsednistvu SNS-a.

Na listi nepodobnih osoba je i Vučićev kum Zoran Bašanović koji je dugo vremena bio jedan od njegovih najbližih saradnika. Nedavno su se u javnosti pojavile fotografije na kojima Vucić krsti Bašanovićevo dete. Bašanović je bio jedan od osnivača SNS-a, finansirao je i medije koji su bili u funkciji promocije Vučićeve stranke, a među prvima je postao i savetnik prvog potpredsednika vlade. Nakon što je Bašanović 2016. godine podneo ostavku na mesto u Glavnom Odboru SNS preko noci je postao lopov, špijun i izdajnik. Sve to dopunjeno je novom novinarskom formom, otvorenim pismom Željka Mitrovića kojim je i definitvno nacrtana meta na leđima čoveka koji danas više vremena provodi u Severnoj Makedoniji nego u Srbiji. Slično su prošli Aleksandar Obradović zvani Sale Cez koji je nekada bio direktor EPS-a, predsednik stranačkog odbora za energetiku i član glavnog odbora, i Branislav Grubačić, nekadašnji potpredsednik Saveta za međunarodnu saradnju SNS. I njih dvojica danas praktično žive van Srbije.

Drugačiji put prošao je Saša Mirković, bivši pomoćnik u ministarstvu za saobraćaj i predsednik opstine Bor, koji je posle izbacivanja iz SNS za koje je tvrdio da nije u skladu sa Statutom osuđen na godinu dana zatvora nakon čega je svoju anti-režimsku retoriku zamenio primitivnim napadima na opozicione lidere kojim pokušava da kupi Vučićevu naklonost.

Sve ovo je ništa naspram čuvenog zagrljaja kojim je Vučić nakon jedne od izbornih prevara “častio” svog potpredsednika Nebojšu Stefanovića koga i danas razvlači po tabloidima. I zato se danas svi koji imaju fotografiju sa Vučićem sa pravom pitaju ne da li će, nego kada ce doći red na njihov progon, a sve samo da bi Vučić pokušao da kod biračca sačuva privid sebe kao poštenog i uspešnog političara i zaustavi slobodan pad njegovog ličnog rejtinga.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

SPREMA SE VELIKI PROTEST: Američka kompanija bi da kopa litijum u Jadru

Urednik

BEOGRADU ZBOG NOVE ODLUKE SNS PRETI KOLAPS: Ovo će napraviti haos, OVO ĆE NAM NAPRAVITI PAKAO

Urednik

POLICAJAC OTKRIVA: Stranci su danas hapsili u Srbiji, EVO KOJE POLITIČARE ĆE SADA UHAPSITI

Urednik