5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ ZBOG STRANACA ČISTI VULINA: Čeka ga strašan scenario, EVO ŠTA MU SE SPREMA

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se povodom zahteva tzv. Kosova za članstvo u Savet Evrope. Vulin je ovoga puta iskoristio priliku da napadne Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države.

– Šta zemlje članice Evropske unije zaista misle o Srbiji, pokazaće njihovo glasanje po zahtevu Prištine za njeno članstvo u Savetu Evrope. Ne moramo da čekamo još dvadeset godina da bismo znali da li EU želi Srbiju u svom članstvu, biće dovoljno da glasaju ili ne glasaju protiv prijema teritorije u organizaciju koju čine države. Do sada smo naučili da potpis Evropske unije vredi koliko i Briselski sporazum, ali sada je prilika da vidimo koliko vredi i reč Sjedinjenih Američkih Država – ističe se u njegovoj izjavi, koju je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin dalje navodi da ukoliko Priština uđe u Savet Evrope, Srbija treba da proglasi političku neutralost “kao što je proglasila vojnu”. U prevodu, Srbija treba da se odrekne evrointegracija.

– Sama najava da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savet Evrope je već kršenje Vašingtonskog sporazuma i Priština će ili biti kažnjena i zaustavljena, ili će se pokazati da je protiv Srbije dozvoljena svaka laž i da za Srbe nema ni prava ni pravde. Ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost kao što je proglasila i vojnu. Ako već neprijatelje ne možemo da izaberemo, hajde da bar biramo prijatelje – kazao je ministar policije.

I dok je zvanična politika Vlade Srbije težnja kao ulasku u EU i daljoj bliskoj saradnji sa Zapadom, Vulin svojim izjavama dijametralno odstupa od zvaničnih stavova vlasti čiji je deo.

Ovo nije prvi put da Vulin kritikuje EU. Nedavno je takođe izjavio da Srbiji nije mesto u Uniji. Ministar je zaboravio da objasni šta bi tačno predstavljala politička neutralnost, kao i to kako bi Srbija mogla biti politički neutralna u centru Evrope, okružena zemljama EU. Ne treba zaboraviti da je Unija najveći trgovinski partner Srbiji i da naša ekonomija zavisi upravo od te saradnje.

Ostaje da se vidi šta će ostatak vlasti imati da kaže na ovako rizične ispade ministra policije…

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ ŠOKIRAO: Plašim se za zimu, NEĆEMO IMATI – ČEKA NAS KATASTROFA

Urednik

UPALJENE CRVENE LAMPICE: EPS zbog SNS doživio katastrofu, EVO KAKVA NAS KATASTROFA ČEKA NA ZIMU ZBOG NJIH

Urednik

Boško Obradović: Zapad sprema novi Majdan u Beogradu 17. septembra

Urednik