5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆEV NAJBLIŽI ČOVEK UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Skandal koji je sve digao, EVO ŠTA SE DESILO

Zoran Savić, čovek kriminalne prošlosti i član SNS-a sa „specijalnim zadacima“, kao što je neformalna zaštita Aleksandra Vučića, uhapšen je zbog pokušaja ubistva, piše nedeljnik NIN. On je osumnjičen da je 10. juna u tereteni u naselju Kotež 2 pucao na Marka Petovića, sugrađanina iz Pančeva, kome je prvi hitac prošao kroz butinu, a drugi mu je okrznuo glavu. Većina medija Savića opisuje kao trenera borilačkih veština u pančevačkom udruženju Srpska Sparta, koji je zadužen za „kreiranje ličnosti i disciplinu“ mladih članova.

NIN ga je u aprilu pominjao u tekstu Pretorijanska garda vlasti. Savić je sa članovima Sparte fotografisan iza policijskog kordona koji je 17. marta 2019. sprečavao učesnike protesta Jedan od pet miliona da blokiraju Vučića u Predsedništvu. Od tada je opoziciona poslanica Marinika Tepić objavila još dve njegove fotografije – jednu ispred Predsedništva i drugu sa vođama „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem.

Sparta iz Pančeva, u kojoj je poverenik SNS-a Branko Malović, bili su širom Srbije na „specijalnim“ partijskim zadacima, a finansiraju se i novcem iz budžeta Pančeva. Jedan od trenera je i Dejan Simeunović Simke, funkcioner SNS-a i direktor u Gradskom zelenilu, koji je bio optužen da je 15. novembra 2008, kao obezbeđenje kluba u centru Pančeva, ubio Igora Birtaša. Posle sudskih preokreta, oslobođen je decembra 2017. u Apelacionom sudu u Beogradu, koji je ocenio da je u pitanju bila nužna odbrana. U Sparti je i Vladimir Jovanović Maradona, odbornik SNS zaposlen u Zelenilu, koji je ranjen iz vatrenog oružja 30. aprila 2018. Na borbe u organizaciji Sparte, osim koordinatora Malovića, dolaze i brat predsednika Srbije i SNS-a Andrej Vučić, ministri Zoran Đorđević i Vanja Udovičić…

Kako „Blic“ saznaje, uhapšeni Zoran Savić bio je blizak sa vođama zemunskog klana Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miletom Lukovićem Kumom, o čemu svedoče i fotografije do kojih je došao „Blic“, a na kojima Savić pozira sa ubijenim vođama ozloglašenog klana.

Izvor: Info klix

Pročitajte

VUČIĆ MORA OBAVITI OVE PRLJAVE POSLOVE ZA ZAPAD DA GA SAČUVAJU NA VLASTI: Evo šta se traži od njega, AKO PRISTANE BIĆE IZDAJNIK

Urednik

Srbija bi mogla da ostane bez novca iz EU: Danas pada odluka Evropskog parlamenta

Urednik

NIJE VUČIĆ: Evo ko je pravi pobednih ovih izbora, ON JE PONOVO GLAVNI

Urednik