-0.2 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Politika

VULIN NAPRAVIO VELIKI SKANDAL ZBOG KOGA SU SVI U ŠOKU: A onda poručio da mu američki ambasador može ovo uraditi

Ministar policije u tehničkoj Vladi Srbije Aleksandar Vulin ne odustaje od repiciranja putem zvaničnog mejla MUP-a. Tako smo u utorak imali prilike da vidimo kako je odgovorio izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimiru Bilčiku, usput potkačivši Evropsku uniju, a sada se obrušio na Kristofera Hila, ambasadora SAD u Srbiji.

Povod za reakciju Vulina bila je Hilova izjava o poseti ministra policije Rusiji i sastanak sa Sergejem Lavrovim, ministrom spoljnih poslova ove zemlje.

– Ne razumem šta je Vulin želeo da postigne posetom Rusiji. Iskreno, mislim da ni on ne razume – rekao je Hil u intervjuu za N1.

A samo dan kasnije – usledio je odgovor. Kako to Vulin samo zna, ambasadoru SAD u Srbiji replicirao je putem zvaničnog mejla Ministarstva unutrašnjih poslova. A kako drugačije?

– Ne znam šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, a mislim da ni on ne zna šta misli da postigne. Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditeljima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim streljanjima Šiptara na stadionu FK “Priština” ili laži o masakru u Račku – naveo je Vulin, pa nastavio:

– Ne znam ni šta je gost u Srbiji ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin, ali znam da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi komentarisao postupke ministra iz Vašingtona.

Vulin je nastavio u istom maniru da se obraća Kristoferu Hilu, za kog je rekao da “možda uspe da ga skloni iz Vlade Srbije”.

– Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije, mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu. Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa? Rusija nas ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta kao da smo Komanči u rezervatu. Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite – zaključio je Vulin.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

ŠOK: Evo koga Vučić postavlja na čelo BIA – OVO MOŽE UNIŠTITI OVU INSTITUCIJU

Urednik

IZ BUDŽETA PLAĆAMO POLITIČARA: On samo ide na koncerte, POGLEDAJTE MILIONSKU IMOVINU – EVO KOGA MI SVE PLAĆAMO

Urednik

AMERIČKI AMBASADOR IZJAVOM PODIGAO SRBIJU: Direktno prozvao ovog političara, PORUKA O KOJOJ SE PRIČA

Urednik