22.4 C
Belgrade
1. Oktobra 2022.
Srbija

ZAŠTO MEDIJI OVO KRIJU: Veliki protest u Beogradu, EVO ZAŠTO JE VUČIĆ BESAN ZBOG OVOG PROTESTA?

Zaposleni u Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” dobili su zabranu od direktorke te ustanove Ivane Stašević Karličić da napuste zgradu, potvrdili su za Danas njihove kolege okupljene na protestu ispred te ustanove.

Fotografiju pogledajte OVDE.

U ovom trenutku ispred klinike u toku je protest nezadovoljnih zdravstvenih radnika koji optužuju direktorku za revanšizam i mobing. Poslednja zabrana direktorke, koja se odnosi na zaposlene čija je smena trenutno u toku, dočekana je sa rečima demonstranata – “Šta je ovo, neki logor?”.

Kako je ranije za Danas objasnio član štrajkačkog odbora Zoran Kotur nakon ovog protesta uslediće i generalni štrajk, koji je najavljen za 29. septembar.

-Na Klinici mora da vlada jednoumlje. Što direktorka misli, to moraju da misle i drugi ili će u suprotnom biti kažnjeni na neki način. Pošto nema zakonskog osnova za kažnjavanje, direktorka premešta zaposlene na druga radna mesta, a posledice toga trpe i pacijenti. Pacijenti se vezuju za svoje lekare, ali zbog učestalih premeštanja ne mogu da računaju na istog doktora koji bi radio sa njima. Istovremeno, i zaposlenima je posebno teško. Dovoljan je samo jedan primer – moj kolega koji živi u Sakulama, radio je u Padinskoj skeli.

Pošto je autobuska veza loša, on putuje autom i svakodnevno je prelazio u oba pravca oko 60 kilometara. Sada je premešten da radi u beogradski deo i prelazi 120 kilometara – priča sagovornik Danasa.

Izvor: Danas

Pročitajte

EVO KAKO VUČIĆ DOVODI SRBIJU DO GLADI: Dok nama govori da nema hrane, EVO KAKO JE ON PRODAJE ZAPADU I BOGATI SE

Urednik

VELIKI PROTEST ISPRED PROSTORIJA SNS: Narod besan napao naprednjake, EVO ŠTA JE RAZLOG PROTESTA (FOTO)

Urednik

UDARNA VEST: Objavljena prepiska Belivuka i momka Hrkalovićke, VUČIĆ POMENUT KAO GLAVNI ŠEF

Urednik