17.1 C
Belgrade
30. Marta 2023.
Politika

Zorana: Neki SNS koriste kao džuboks za bogaćenje, nisam pristala da budem pion!

Novoj ministarki želim sve najbolje. Ni njoj neće biti lako. Meni nije bilo lako, ja nisam pristala da budem pion, to je možda razlog zašto smo ovde – poručila je Zorana Mihajlović koja neće biti deo nove Vlade Srbije.

Aleksandar Vučić je juče čitao imena ministara, ali dugogodišnje najviše funkcionerke SNS nije bilo.

Ljutnja, bes, osveta, revanšizam… Ili šta već, tek Zorana je često bila u sukobu sa najvišim predstavnicima režima. Anom Brnabić, Vladimirom Đukanovićem, Aleksandrom Vulinom…

A šta ona kaže:

– Što se tiče SNS-a, danas je dan da se svedu računi i podvuče crta, ne da pričamo o tome. O tome kako – sa ili bez SNS-a – ima vremena. Mislim da će i meni biti lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavanju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje, kao što će i njima biti lakše da ne gledaju mene.

O odlasku…

– Razlog zašto sam zamolila medije da danas dođu je, pre svega, moje vaspitanje. Svaki put kad sam imenovana za ministarku sam imala konferenciju da bih objasnila šta je to što sam htela da uradim. Ovim putem želim da se zahvalim medijima, mojim saradnicima na, pre svega, stručnosti, ogromnom radu i energiji. Radili smo na to da vratimo energetiku na mesto gde istinski pripada. Bez obzira na sav naš trud, negde mi se čini da je Putin vratio energetiku u centar zbivanja. Izgleda da je trebalo da se desi agresija na Ukrajinu da bismo shvatili da je energetika važna – navela je Zorana Mihajlović.

Ona se zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– To je čovek koji me je 2010. godine pozvao u SNS. To je čovek s kojim sa svaki put sedela kad smo dogovarali da budem minsitarka u prethodnim vladama. To je čovek s kojim sam juče sedela i dogovarala da ne budem ministarka u narednoj vladi. Inače, sve one priče o našem razgovoru – nisu tačne. Mi smo imali razgovor u četiri oka i to ne želim da prenosim. Mislim da mu neće biti lako, ali isto tako mislim da će imati jednu glavobolju manje. Dakle, neće više imati jedan jedini drugačiji ton iz vlade koji je do sada imao.

Mihajlović se zahvalila medijima na saradnji, rekavši da su građani, zahvaljujući njima, mogli da znaju koliko je rezultata sa svojim timom napravili.

– Novoj ministarki želim sve najbolje. Ni njoj neće biti lako. Meni nije bilo lako, ja nisam pristala da budem pion, to je možda razlog zašto smo ovde – rekla je ona.

Dodala je da nema za čim da žali.

– Na samom kraju, nemam razloga da žalim ni za čim. U Vladi sam 10 godina i iza mene stoje rezultati koje sam zajedno sa svojim timom postigla.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

DIPLOMATA OČITAO LEKCIJU VUČIĆA: Poslao otvoreno pismo, UNIŠTIO GA OVIM INFORMACIJAMA

Urednik

DAČIĆ UDARIO NA VUČIĆA S LEĐA: Ovo niko nije očekivao, POLITIČKI ZEMLJOTRES – OVO NIKO SADA NIJE OČEKIVAO

Urednik

EVO KO JE NOVI PREMIJER: Razlog zbog koga Vučić izabrao je šokantan, ZBOG NJEGA SADA U SRBIJI HAOS

Urednik