27.4 C
Belgrade
15. Augusta 2022.
Politika

ŽUTI MINISTAR: Evo kog preletača Vučić postavlja na najvažnije ministarsko mesto, SVI BESNI ZBOG OVOGA

Imenovanja ministara u novoj Vladi Srbije očekuju se tek nakon konstituisanja parlamenta, ali se u Vladinim krugovima već pominju potencijalni kandidati za određene resore.

Više različitih izvora iz vlasti kaže za Danas da se za novog ministra kulture i informisanja za sada pominju tri kandidata.

Za to mesto se razmatraju dosadašnji zamenik gradončelnika Beograda Goran Vesić, nekadašnji direktor B92 i predsednik ANEM-a Veran Matić, ali postoje velike verovatnoće da na tom mestu ostane još aktuelna ministarka Maja Gojković.

Veran Matić iza sebe ima veliko iskustvo sa medijima, dobre kontakte i saradnju sa svim akterima, a smatra se da ga za mesto ministra kandiduju i njegova zalaganja na mestima specijalnog izaslanika predsednika Srbije za reševanje pitanja nestalih sa Hrvatskom i predsednika Komisije za istraživanja ubistava novinara.

Prema tvrdnjama naših izvora, izbor ministra zavisi i od toga da li će se resor kulture i informisanja razdvojiti. Ukoliko bi na tom mestu ostala Maja Gojković, kako dodaju, neminovno je da će se iz ovog ministarstva isključiti mediji i informisanje jer se aktuelna ministarka „ne snalazi u tome“.

Opcije koje se razmatraju jeste da se mediji priključe ministarstvu telekomunikacija kao što je bilo pre više godina ili da se formira posebno ministarstvo za medije i informisanje.

Druga opcija je manje verovatna jer bi se na taj način povećao ukupan već veliki broj resora, ali bi se, s druge strane, tako zbog Evropske unije pokazalo da država želi da reši probleme sa slobodom govora i medija u Srbiji.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VIŠE NEMA DILEME: Evo ko je novi premijer Srbije

Urednik

OVO JE NOVI ČOVEK AMERA U SRBIJI: Preuzima SNS od Vučića, NAREĐENO DA SADA MORA BITI MINISTAR U VLADI SRBIJE

Urednik

PONOVO ATENTAT NA VUČIĆA: Evo koga su sad optužili, DA LI JE OVO STVARNO

Urednik