1.4 C
Belgrade
18. Marta 2023.
Društvo

ZVANIČNO – NATO ULAZI U RAT U UKRAJINI: Evo šta će uraditi, OVO SPREMA RUSIJA KAO ODGOVOR

Peti dan rata u Ukrajini počeo je vestima o eksplozijama u Kijevu i napadu na Černihiv. Istovremeno, danas započinju pregovori ukrajinske i ruske delegacije u Belorusiji, koji za cilj imaju prekid vatre i proglašenje mira. Dešavanja iz Ukrajine i danas možete pratiti uživo na Nova.rs.

Putin fokusiran na ekonomiju

Zbog sankcija koje su zapadne zemlje uvele Rusiji, ali i njemu lično, ruski predsednik Vladimir Putin fokusiran je trenutno na razvoj ekonomije, saopštio je Kremlj.

Stoltenberg: NATO šalje još oružja u Ukrajinu

Upravo sam razgovarao sa predsednikom Zelenskim i pohvalio hrabrost naroda i oružanih snaga Ukrajine. NATO saveznici pojačavaju podršku Ukrajini raketama za protivvazdušnu odbranu, protivtenkovskim oružjem, kao i humanitarnom i finansijskom pomoći”, napisao je Stoltenberg na Tviteru.

Redovi ispred banaka u Moskvi

Nakon što je deo ruskih banaka izbačen iz SWIFT sistema, usled strogih ekonomskih sankcija uvedenih od strane Zapada, Rusi su pohrlili na bankomate kako bi podigli ušteđevine. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti. 

Zelenski: 4.500 ruskih vojnika ubijeno u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da je oko 4.500 ruskih vojnika ubijeno u Ukrajini od početka rata u četvrtak, 24. februara.

 UN: Ubijeno 102 civila

Najmanje 102 civila u Ukrajini su ubijena od početka napada, saopštile su UN. Međutim, strahuje se da je cifra zapravo mnogo veća što će biti poznato u narednim danima, rekla je šefica UN za ljudska prava Mišel Bačelet.

Izvor: Novars

Pročitajte

ŠOKANTNE SLIKE: Vrh države na druženju sa kriminalcima, OVO ĆE NAPRAVITI UDAR (FOTO)

Urednik

NIKOG NIKADA NAROD OVAKO NIJE PONIZIO: Ovo što je učinjeno Đuku je dokaz da treba napustiti politiku

Urednik

DANAS VELIKI PROTEST ZBOG KOGA VUČIĆU NIJE DOBRO: Svi na ulicu, EVO GDE ĆE BITI PROTEST

Urednik