7.7 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

ZVANIČNO: Novi Beogradski i parlamentarni izbori, ODMAH SE IDE NA NOVO GLASANJE – EVO ZAŠTO SNS OVO RADI

Premijerka tehničke Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da ne vidi ništa loše ako u narednom mandatu ne bude na toj funkciji, ali je poručila da će svakako ostati u Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Ne vidim zašto ljudi na taj fatalistički način gledaju na te stvari. Promena je prirodan proces, rekla je Brnabić televiziji Hepi.

Ona se založila za nove izbore u Beogradu, a nije protiv ni novih parlamentarnih.

Govoreći o susretu Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa radi rešavanja izborne krize u Beogradu, Brnabić je ocenila da to nije sastanak “kao da su oni ovce čuvali zajedno”, nego je lider Stranke slobode i pravde “zamolio predsednika Republike za sastanak”.

Predsednik svih građana je prihvatio taj sastanak, objasnila je Brnabić i podosetila da je Đilasova stranka slobode i pravde postala parlamentarna.

Objašnjavajući zašto je za nove gradske izbore, ona je, kao poverenik SNS za Beograd, istakla da bi to bio najbolji način da glasači vide kako opozicija ulazi u neprincipijelne koalicije, “samo ne bi li bili protiv SNS i Vučića i na taj način se dokopali vlasti”.

Oni nemaju zajednički imenitelj. Drago mi je da su pokazali svoje pravo lice, oni nijedan princip nemaju. Ni morala, ocenila je Brnabić, koja je najveći deo svog pedesetominutnog nastupa na Hepiju iskoristila za napade na opoziciju na svim nivoima i pohvale na račun Vučića i njegove ubedljive pobede.

“Niko od protivkandidata na predsedničkim izborima još nije čestitao Vučiću na ubedljivoj pobedi. To je osnovna pristojnost. Sramotno je da nisu čestitali, to je primer nedostatka osnovne političke kulture i osnovne kulture. To je odvratan primer političke nekulture”, zaključila je Brnabić.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Nema više ruske nafte za Srbiju

Urednik

VULIN VIŠE NEĆE BITI MINISTAR: Eskalirao sukob sa Vučićem, EVO ŠTA ĆE BITI S NJIM

Urednik

BRAT OVOG POLITIČARA POKREĆE MILIONSKI BIZNIS: Srbija u šoku, EVO ŠTA ĆE RADITI ZAJEDNO

Urednik